Zvizdić razgovarao s Theresom May, pozvao je da posjeti BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je večeras prijemu koji je u službenoj rezidenciji za premijere Zapadnog Balkana, organizirala britanska premijerka Theresa May.
U razgovoru s premijerkom May, predsjedavajući Zvizdić je pozvao premijerku May da posjeti Bosnu i Hercegovinu i rekao da su odnosi između dvije zemlje jako dobri i da postoji velik prostor za još bolju saradnju.

Premijerka May je rekla da je mjesto Bosni u Hercegovini u Evropskoj uniji i da u potpunosti podržava aspiracije prema EU i NATO integracijama.

Složili su se da su dobri politički odnosi zemalja zapadnog Balkana od izuzetne važnosti za stabilnost i napredak regije i istaknuli da je potrebno, putem stalnog političkog dijaloga raditi na rješavanju otvorenih pitanja, te buduću saradnju fokusirati na zajedničke projekte usmjerene infrastrukturnom povezivanju i ekonomskom razvoju.

Prijemu koji je za premijere zapadnog Balkana organizirala britanska premijerka Thereaa May prisustvovao je i šef britanske diplomatije Boris Johnson i predsjednik EBRDa Suma Chakrabarti.

klix.ba

Related posts