Zvanično: Izet Hajrović predstavljen u Dinamu, zadužio "osmicu"

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović zvanično je predstavljen kao novi igrač zagrebačkog Dinama.

Nakon što je uspješno apsolvirao medicinske preglede, sada već bivši fudbaler njemačkog Werdera, potpisao je ugovor sa Modrima, a potom je u društvu sportskog direktora Marijana Vlaka predstavljen novinarima na Maksimiru.

– Smatram da smo angažovanjem Hajrovića dobili kvalitetu više i konkurenciju. Dobili smo igrača koji ima internacionalno iskustvo. Sličnog je igračkog puta kao i Gavranović. Igrao je u Grasshopperu, Galatasarayu, Werderu, Eibaru, a potom se opet vratio u Werderu. Uz to je i reprezentativac BiH za koju je upisao 24 nastupa. Mislim da ima potrebnu kvalitetu za naš klub – rekao je Vlak.

Hajrović je na pres-konferenciji zadužio dres sa brojem osam, a potom je prisutnim medijima prenio svoja očekivanja. Prethodno je odjenuo dres svog novog kluba.

– Super je sve. Osjećam se izuzetno što sam u ovakvom klubu. Dinamo je veliko ime u Evropi. Sada jedva čekam da počnem raditi s ekipom – kazao je Hajrović, te se osvrnuo na svoju trenutnu fizičku spremu:

– Mislim da sam u dobrom stanju, da sam spreman. U Bundesligi smo počeli još 2. januara sa pripremama.

Hajrović je naglasio da je jedan od ciljeva plasman u ligu prvaka i kako se najbolji snalazi na poziciji ofanzivnog veznog.

Hrvatske novinare zanimalo je da li je Hajrović na press-konferenciji prvi put obukao dres Dinama, a Zmaj je dao zanimljiv odgovor.

– Nije mi prvi put da oblačim dres Dinama, obukao sam ga prvi put prije deset minuta, na zvaničnom fotografisanju – kazao je Hajrović.

Related posts