Zmajevi u oktobru igraju prijateljsku utakmicu protiv Turske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dogovorila je četvrtu prijateljsku utakmicu za 2018. godinu, a Zmajevi će u oktobru kao gosti igrati protiv Turske , saznaje Klix.ba

Susret bi se trebao odigrati 11. oktobra u zvaničnom FIFA-inom terminu koji je rezervisan za utakmice Lige nacija, ali s obzirom na to da su i BiH i Turska slobodne na taj datum, prijateljski meč poslužit će kao odlična provjera i za jednu i za drugu ekipu.

Podsjećamo, Nogometni savez BiH već je dogovorio tri prijateljske utakmice protiv Bugarske, Senegala i Južne Koreje.

Novi selektor Robert Prosinečki već je debitovao na klupi Zmajeva protiv SAD-a i Meksika, ali s igračima iz Premijer lige BiH, a prvi debi sa svim reprezentativcima imat će u martu kada igramo protiv Bugarske i Senegala.

Nakon toga, našu selekciju očekuje meč protiv Južne Koreje u junu, a pored Turske s kojom igramo u oktobru, Zmajevi bi trebali saznati ime još jednog protivnika s kojim bismo trebali igrati u novembru.

BiH i Turska do sada su se sastale pet puta. Dvije pobjede ostavila je naša reprezentacija, dvije Turska, a posljednji meč koji je odigran 2009. godine završen je bez pobjednika.

Related posts