Zima na sjeverozapadu BiH: U Bihaću minus šest stepeni Celzijusa

Zima i dalje pokazuje oštre zube, bar kad je Bihać u pitanju. Visina snježnog pokrivača je 76 centimetara, kako javlja novinarka “Avaza”.

Temperatura se od ranih jutarnjih sati nalazi ”debelo” ispod nule. Trenutno je minus šest, a meteorolozi najavljuju da bi se u večernjim satima mogla spustiti i do minus 13 stepeni Celzijusa.

Jučer su pripadnici Oružanih snaga, zajedno s radnicima JKP ”Komrad”, očistili snijeg u centru grada, prilaze školskim i zdravstvenim ustanovama.

Zbog velikih šteta uzrokovanih snijegom, niskih temperatura, ali i novih padavina moguće je proglašenje vanrednog stanja kako u gradovima Bihać i Cazin, tako i na području cijelog Kantona.

I dalje je na snazi odluka Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK da su od sutra, 26. februara, sve osnovne i srednje škole u Kantonu zatvorene do daljnjeg.

Putni pravci su prohodni, ali vozačima se preporučuje dodatni oprez, pogotovo na dionicama Bihać – Bosanski Petrovac i Bihać – Bosanska Krupa, u kanjonu Une.

Elektroenergetski sistem je stabilan u svim gradovima i općinama, a zbog zdravstvene neispravnosti vode preporučuje se prokuhavanje.

Related posts