Tribina SDA u Bužimu: U stranci nema mjesta za lične interese

Stranci trebaju isključivo iskreni i čestiti članovi i simpatizeri koji shvataju da je biti dio SDA obaveza prema državi i svim njenim građanima, poručeno je s današnje tribine SDA u Bužimu.

Kako se navodi u saopćenju KO SDA Unsko-sanskog kantona, danas je u Bužimu, i pored činjenice da su otežane vremenske prilike i da je veliki snijeg zatrpao Krajinu, u prepunoj sali održana tribina Stranke demokratske akcije o trenutnoj društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Članovima i simpatizerima stranke se pored predsjednika Povjereništva SDA Bužim Admira Begovića, predsjednika Kantonalnog odbora SDA USK Šemsudina Dedića obratio i potpredsjednik stranke Šefik Džaferović.

Kako je naglašeno, SDA je u Bužimu dugo bila talac ličnih interesa grupe okupljene oko bivšeg načelnika. Iz stranke je tada istjeran veliki broj istinskih članova, a na pozicijama vlasti instalirani su podobni i poslušni.

Suočen s ovim problemom, Kantonalni odbor je u ovoj organizaciji uveo Povjereništvo koje u ovom trenutku radi u punom kapacitetu na vraćanju povjerenja građana i otvaranju stranke za sve one koji žele jačati i promovirati temeljne vrijednosti SDA.

Predsjednik Povjereništva SDA Bužim informirao je članstvo i simpatizere SDA Bužim, koji su u velikom broju prisustvovali tribini, da su konsolidovali stanje i da imaju jako uporište među narodom i da nema nikakve štete što je bivše rukovodstvo uradilo “jer ova slika iz ove sale sve govori”.

Šefik Džaferović, nakon što je prisutne upoznao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, poručio da stranci ne trebaju pojedinci koji ne poštuju odluke organa stranke te koji ličnim interesim daju prednost nad općim interesima.

Prema njegovim riječima, misija SDA je očuvanje BiH kao cjelovite demokratske države i osiguranja ravnopravnosti svih njenih naroda i građana na cijeloj teritoriji. Stranci trebaju isključivo iskreni i čestiti članovi i simpatizeri koji shvataju da je biti dio SDA obaveza prema državi i svim njenim građanima.

Šemsudin Dedić je kazao da najšire članstvo i simpatizeri SDA imaju povjerenje u njenu politiku, a današnja tribina dokaz je da je SDA na pravom putu, te da, uprkos željama opozicije, u Bužimu je bila i ostala najjača politička stranka, navodi se u saopćenju.

Related posts