Zidane pokazao veličinu: Osjećam da više nisam adekvatna osoba za ovaj tim

Francuski stručnjak Zinedine Zidane nakon dvije i po godine iznenadno je napustio klupu Real Madrida, a na konferenciji za medije rekao je da trostruki uzastopni prvak Evrope jednostavno treba promjenu.
On je kazao kako više nije adekvatna osoba za Kraljevski klub i da je ekipi potreban drugačiji način rada, što je samo još jedan pokazatelj o kakvoj veličini se radi.

“Tim mora nastaviti pobjeđivati i neophodna mu je promjena i drugačiji način rada. Osjećam da nisam adekvatna osoba za ovaj tim, ne vidim da bi ova ekipa nastavila pobjeđivati sa mnom. Donio sam ovu odluku zato što volim Real i predsjednika Pereza kojem sam zahvalan na svemu. Real mi je dao sve i ostat ću uz njega čitav svoj život”, kazao je Zidane.

Novinare je odmah zanimalo da li su igrači upoznati o njogovoj odluci, a on je rekao da je razgovarao samo s kapitenom Serigom Ramosom.

“Igrači to znaju. Lično, razgovarao sam samo s kapitenom Ramosom, a s ostalim igračima nisam. O svojoj budućnosti ne želim pričati, vidjet ćemo u narednom periodu”, istakao je Zidane.

Riječ je nakon toga preuzeo predsjednik Real Madrida koji je rekao da je ovo tužan dan za sve navijače Kraljevskog kluba.

“Ovo je neočekivano za sve. Današnji dan je tužan za navijače Real Madrida, želio sam da Zidane zauvijek ostane s nama. Real će uvijek biti njegova druga kuća i zahvalan sam mu za sve što je učinio za nas”, kazao je predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Zidane je na klupi Real Madrida osvojio devet trofeja, a najveći uspjeh svakako mu je osvajanje Lige prvaka tri puta uzastopno.

Related posts