Žestok napad na Kijev, čuju se eksplozije: Najmanje tri osobe ranjene

Sirene za zračnu uzbunu oglasile su se po cijelom gradu

Sistem protuzračne odbrane odbio je ruske zračne napade na Kijev i druge dijelove Ukrajine, izvijestili su ukrajinski dužnosnici rano jutros.

– Protuzračna odbrana djeluje protiv ciljeva – napisao je Andrij Jermak, predstojnik ureda predsjednika Volodimira Zelenskog, na svojem kanalu na Telegramu. Nije navodio druge pojedinosti.

Ukrajinske vojne vlasti napisale su na Telegramu da protuzračna odbrana odbija napade na glavni grad.

Eksplozije u nekoliko općina

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko na Telegramu je javio da su se u nekoliko općina čule eksplozije te da su na zoološki vrt u općini Ševčenivski pale krhotine, a u općini Solomjanskij se od krhotina zapalilo nekoliko automobila.

Reutersov svjedok u Kijevu izvijestio je da se čulo nekoliko eksplozija koje su zvučale kao protuzračna odbrana.

Civilima u Kijevu naređeno je da potraže sklonište jer su se rano u utorak (po lokalnom vremenu) čulo više eksplozija. Sirene za zračnu uzbunu oglasile su se po cijelom gradu dok je ukrajinski sistem protuzračne odbrane aktiviran za presretanje bespilotnih letjelica i drugih letećih objekata iznad nekoliko okruga, rekao je gradonačelnik Kličko.

Ranjene najmanje tri osobe

Prvi izvještaji pokazuju da su najmanje tri osobe ranjene, rekao je Kličko, dodajući da su krhotine koje su padale zapalile nekoliko automobila i oštetile veliku zgradu.

– Sve hitne službe su na putu – rekao je Kličko i dodao:

– Ostanite u skloništima dok se ne oglasi sirena za zračnu uzbunu.

Izvor: Avaz.ba

Related posts