Žene potvrdile: Ovo je najvažnija osobina koju imaju svi poželjni muškarci

Naučno istraživanje pojašnjava kakve muškarce preferiraju žene i koja je ključna osobina presudila u korist ovih rezultata.

Nije neuobičajena pojava da su neki muškarci prosječnog izgleda, ali visokog samopouzdanja popularniji među ženama nego oni privlačnijeg fizičkog izgleda, piše Zadovoljna.hr. Postoji i objašnjenje za taj fenomen.

Studija objavljena u časopisu Psychological Science potvrdila je da su muškarci prosječnog fizičkog izgleda i zavidnog nivoa samopouzdanja poželjniji kod ženskog spola nego oni fizički privlačniji.

U istraživanju je sudjelovalo 96 muškaraca i 103 žene koji su bili dio eksperimenta u obliku brzinskih spojeva. Svaki sudionik proveo je tri minute razgovorajaći s drugim sudionikom, a rezultati su pokazali kako su muškarci koji vjeruju da su privlačniji nego što jesu ženama zapravo i poželjniji.

Osim što se pokazalo kako je samopouzdanje ključna stvar za ovakav ishod istraživanja, studija je također pokazala kako muškarci koji nisu previše opterećeni svojim fizičkim izgledom odgajaju i samouvjereniju djecu.

Zaključak je jasan, a sada i naučno potkrijepljen. Žene preferiraju samouvjerene i dobroćudne muškarce čiji fizički izgled nije nužno povezan s tipičnim standardima ljepote.

Related posts