Željezničar u subotu dobija novog predsjednika i upravu kluba

Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar bit će održana 23. januara u Konjicu.

Zbog okolnosti pandemije virusa Covid-19 sjednica će biti održana uz strogo poštivanje mjera zaštite te važećih naredbi Kriznog štaba Federacije BiH i uz reduciran broj gostiju i zvanica, saopćeno je iz kluba.

Delegati izabrani na prošlogodišnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine imat će priliku da raspravljaju i odlučuju o nekoliko veoma značajnih pitanja za budućnost Kluba i njegove aktivnosti u godini kada FK Željezničar obilježava 100 godina postojanja.

Nakon prerane smrti predsjednika Admira Džubura, članovi Skupštine će birati novog predsjednika Kluba te članove Upravnog odbora koji će nastaviti voditi klub u narednom periodu. Skupština će biti upoznata i s prijedlogom modaliteta uređenja Kluba u cilju njegovog daljeg održivog razvoja, koji je pripremljen na osnovu zaključka sa posljednje sjednice najvišeg organa Kluba. Ovaj modalitet će biti osnova za dalje aktivnosti u pravcu otvaranja Kluba za nove izvore finansiranja i unapređenje postojeće situacije narušene posljedicama pandemije virusa Covid-19.


Izvor: Vijesti.ba / FENA

Related posts