Zelene beretke: Hapšenje Drekovića pokazuje da je utjecaj Banje Luke i Beograda veći od pravde

Istakli su da su svi pripadnici Armije RBiH rekli da će se javiti na poziv svakog organa koji sprovodi bilo kakvu istragu iz perioda 1992.-1995. Zbog toga se pitaju čemu spektakularna privođenja i hapšenje SIPA-e.

“Hapšenje našeg generala Drekovića pokazuje da je politički utjecaj Banje Luke i Beograda na Tužilaštvo BiH veći od same pravde i da želite svojim postupcima pokazati da samo služite za političke historijske igre da poravnate branioce BiH sa srpsko-crnogorskim agresorom”, stoji u saopćenju.

Zelene beretke zbog hapšenja, privođenja i maltretiranja branilaca BiH traže od svih političkih partija i njihovih lidera da se javno oglase i stanu u zaštitu pravde i istine.

“U suprotnom će se branioci morati organizirati u odbranu svoje oslobodilačke borbe, svog poštenja i vojničke časti, a za ishod mogućih problema jedinu odgovornost će snositi one političke partije koje se ponašaju prema nama kao da smo mi bili agresori”, piše u saopćenju.

Naveli su i da ovo upozorenje i negodovanje treba da shvate svi “naši” političari kojima su omogućili slobodu i mogućnost vladanja.

Izvor:klix.ba

Related posts