Zdravko Mamić u BiH podnio zahtjev za izdavanje lične karte

Bivši čelnik NK Dinamo Zdravko Mamić u četvrtak je kratko boravio u Tomislavgradu gdje je u prostorijama tamošnje policijske uprave podnio zahtjev za izdavanje lične karte, potvrđeno je iz PU Tomislavgrad.

Nakon boravka u prostorijama PU Tomislavgrad, Mamić se kratko zadržao u lokalnom ugostiteljskom objektu gdje se družio s građanima.

Inače, porodica Zdravka Mamića vuče porijeklo iz Zidina, mjesta pokraj Buškog jezera kod Tomislavgrada, gdje posjeduju porodičnu kuću koju je Zdravko, sa svojim rođacima iz Bjelovara, obnovio za stanovanje prije 19 godina.

Mamići se jako ponose svojim porijeklom, domoljubljem i vjerom te se često preko ljeta, uglavnom za Veliku Gospu, okupljaju u mjestu svoga porijekla.

Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 miliona kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom budžetu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina.

Izvor: Fena

Related posts