Zbog lošeg stanja kolovoza ne preporučuje se kretanje putem Srbljani – Bosanska Krupa

Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.
Zbog lošeg stanja kolovoza ne preporučuje se kretanje putem Srbljani – Bosanska Krupa

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo-Bosanski Petrovac i Livno-Mrkonjić Grad. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo putne pravce Konjic-Mostar i Prozor-Jablanica, kao i puteve na širem području Sokoca, Kupresa, Bosanskog Grahova, Doboja i Bijeljine. Na planinskom prevoju Borova Glava na putnom pravcu Livno-Šuica, vozače upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Na dionicama kroz usjeke skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Related posts