Zasjedao Izvršni odbor SDA USK

U Bihaću je održana redovna 14. sjednica Izvršnog odbora KO SDA USK. U okviru tačke dnevnog reda aktuelna politička situacija predsjednik SDA USK Šemsudin Dedić prisutne je upoznao sa stanjem u SDA na USK sa posebnim osvrtom na stabilizaciju u radu OO SDA Bužim.

Premijer u Vladi USK Husein Rošić se osvrnuo na rad Vlade i činjenicu da je Budžet USK stabiliziran, da je osiguran kontinuitet redovnih isplata iz Budžeta te da je u proceduri Prijedlog budžeta koji će se uskoro naći pred Skupštinom USK.

Izvršni odbor je dao podršku radu manjinske Vlade USK uz zahtjev da se intezivira rad i uveća prohodnost materijala u Skupštini USK.

Izvršni odbor je jednoglasno podržao Vladu USK u nastojanju unaprijeđenja isplata naknada porodilja, civilnih žrtava rata i socijalnih kategorija, gdje postoji evidentan zaostatak u isplatama.

Izvršni odbor SDA USK traži od svih nadležnih institucija na svim nivoima da se aktivno uključe u normalizaciju stanja u svim gradovima/općinama na USK uzrokovanog teškim vremenskim prilikama, kako bi se omogućio normalan život i sigurnost svih naših građana.

Related posts