Zapalio se automobil Milorada Dodika (VIDEO)

Na današnjoj svečanosti povodom otvaranja ambulante u Mjesnoj zajednici Kriškovci u opštini Laktaši, zapalio se službeni automobil predsjednika Republike Srpske. Milorada Dodika.

Do ove neočekivane nezgode došlo je usljed pregrijavanja motora, a dim iz predsjedničkog “mercedesa” brzo je alarmirao Dodikovu pratnju i prisutne policajce, pa je spriječen potencijalno opasniji rasplet, javlja ATV.

Naravno, nema dileme da je ova situacija spontani tehnički problem, ali, činjenica da se sve dogodilo u jeku rasprave u javnosti o kupovini novih službenih vozila – doduše, povodom pojedinih ministara u Vladi RS – biće teško oboriv argument koji ide u prilog zagovornicima poštovanja zakona.

A zakon koji reguliše ovu materiju, podsjetimo, nalaže visokim funkcionerima u RS da maksimalan rok trajanja službenih automobila bude – pet godina.

Jer, ako se nevolje sa dimom iz motora događaju predsjedniku RS, šta tek da očekuju ministar Dane Malešević i ostali “obični smrtnici” iz političkog vrha RS, sa njihovim “krševima” i “starudijama”?!

Related posts