Zabranjen za sutra najavljeni skup podrške Ratku Mladiću u Banjoj Luci

Zabranjen je za sutra u Banjoj Luci najavljeni skup podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću.

“Zbog angažiranja policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) na obezbjeđenju skupa u Potočarima, kod Srebrenice, javni skup koji je najavljen 11. jula 2017. godine u Banjoj Luci od udruženja ‘Zavetnici’, neće biti održan”, potvrđeno je iz MUPRS-a.

Ova odluka je donesena, kako su naveli, imajući u vidu da se na skupu koji je najavljen u Banjoj Luci očekuje više od 1.000 učesnika, te da policija neće moći da preduzme sve neophodne mjere kako bi ovo okupljanje održalo na bezbjedan način.

Kako dodaju, organizator ovog skupa se može obratiti Policijskoj upravi Banja Luka da podenese zahtjev za javno okupljanje za neki drugi datum.

Banjalučka policija odobrila je ranije taj, kako je navedeno, miting podrške Mladiću, pod nazivom “Podrška generalu Ratku Mladiću – stop lažima o Srebrenici”, a koji je prijavio Srđan Vukojević, koji za sebe tvrdi da je predstavnik “Srpskog sabora Zavetnici” za Banju Luku.

Iz OHR-a su za Klix.ba kazali da sada nije vrijeme za provokacije nego za odavanje počasti žrtvama.

“Glorifikacija ratnih zločinaca je nešto što zaslužuje javnu osudu. Takvo ponašanje nije i nikada neće biti prihvatljivo”, saopćeno je iz OHR-a.

Related posts