Za direktora cazinske “Čistoće” prizori mrtvih krava i pasa na deponiji nisu ništa novo

Nakon što su se u javnosti pojavile fotografije strašnih prizora animalnog otpada sa deponije Meždre-Vlaški do u blizini Bosanske Krupe, direktor komunalnog preduzeća “Čistoća” Cazin Sedin Šišić ističe da situacija nije vanredna te da je takva tokom cijele godine.

– Ovu deponiju koriste tri preduzeća iz tri grada, Cazina, Bosanske Krupe i Bužima te obaveze održavanja deponije i svu odgovornost oko toga snose ova tri preduzeća koja odlažu otpad. Sistematsko rješavanje deponije nije ništa drugačije nego na drugim deponijama u cijelom kantonu – kazao je Šišić.

On ističe da je u posljednjih deset dana, otkako se pokrenula priča o stanju na deponiji, dovezeno stotinjak kamiona nasipa.

– Vršimo održavanje u kontinuitetu. Niti jedna deponija u BiH nije u ispravnom stanju, nijedna deponija u USK nije u ispravnom stanju niti su onakve kakve bi trebale biti. Mi smatramo da to održavamo u skladu sa svojim mogućnostima i koliko možemo finansijski podnijeti i smatramo da je to u nekakvom minimumu – pojašnjava direktor.

Šišić ističe da deponiju redovno obilazi inspekcija, te da nakon današnjeg sastanka sa njima nije dobio nikakve drugačije upute o postupanju na deponiji.

– Deponija ne utječe ništa drugačije na zdravlje stanovništva nego svaka druga deponija u državi. Mi ćemo je nastaviti održavati koliko je to u našoj moći – zaključuje Šišić za Faktor.

Related posts