Za 1. maj očekuje nas sunčano i toplo vrijeme

Vremenske prilike će biti povoljne za sve one koji su odlučili 1. maj provesti na otvorenom i posjetiti neke od najpoznatijih izletišta u BiH. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) su naveli kako će sutra biti stabilno i izuzetno toplo vrijeme uz moguću kišu u pojedinim dijelovima zemlje tokom večernjih sati.
Iz FHMZ su naveli kako će sutra u Hercegovini biti sunčano kao i u Bosni u prvoj polovini dana, a da se u drugoj očekuje umjeren razvoj oblačnosti.

“To znači da je krajem dana moguće očekivati da će u pojedinim dijelovima Bosne doći do lokalnih pljuskova, međutim, 1. maj će biti izuzetno sunčan sa stabilnim vremenskim prilikama. Jutarnje temperature će biti između 7 i 12, na jugu zemnlje do 15 stepeni. Najviša dnevna između 25 i 29 stepeni”, rekla nam je Ismira Ahmović meteorologinja FHMZ-a.

U srijedu će u Hercegovini biti pretežno sunčanu, a u Bosni sunčanije prije podne dok se u ostatku dana očekuje jači razvoj oblačnosti uz grmljavine i pljuskove i slabiji vjetar, a temperatura zraka će biti ista kao i prethodnog dana što znači da će se najviša dnevna kretati između 25 i 29 stepeni.

U četvrtak 3. maja očekuje se nestabilnije vrijeme sa većom naoblakom i pljuskovima.

“Očekuje se naoblačenje s juga koje će uvjetovati kišu do sredine dana, a jače padavine se očekuju u poslijepodnevnim satima. Jutarnje temperature će biti između 10 i 15 na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna između 21 i 27 stepeni”, kazala je Ahmović.

Related posts