X pokreće video aplikaciju sličnu YouTubeu na Samsungovim i Amazonovim TV uređajima

Otkako je Elon Musk kupio Twitter, danas poznat kao X, u oktobru 2022. godine, napravio je nekoliko promjena s ciljem veće zarade, a sada namjerava “prepisati” od Youtubea. X će lansirati video streaming uslugu, koja prema Muskovim riječima stiže uskoro.

“Uskoro ćete moći gledati omiljene X klipove duge forme direktno putem vaših SmartTV uređaja”, poručio je Musk.

X će pokrenuti aplikaciju koja će omogućiti korisnicima da gledaju klipove na Samsung TV i Amazon Fire TV uređajima. Musk je nedavno kazao da će X biti platforma koja će se posvetiti videu, a ovaj razvoj događaja pokazuje da će stvari ići dalje od malih boxova sa sadržajem koji se prenosi na veći ekran. On tvrdi da osoba koja posjećuje X u osam od 10 slučajeva gleda klipove.

Odluka je uslijedila nakon loših vijesti za X, a to je podatak da je u 2024. godini društvena mreža zabilježila pad u korištenju stranice za 30 posto u odnosu na 2023. godinu. X se u nastojanju da se promijeni i ostane popularan oslanja na resurse za kreatore i oglašivače kojih je sve manje. Jedna takva promjena je stigla u sklopu februarske najave da će platforma uvesti alate kako bi “oglašivači na X-u mogli prikazivati oglase na odabranoj listi kreatora premium sadržaja, uključujući video oglase prije reprodukcije, objavio je Forbes.

Što se tiče dužih videozapisa, morat ćemo sačekati Samsung i Fire TV uređaje kako bismo vidjeli kako će efektivno privući pažnju korisnika.

Izvor: Klix.ba

Related posts