WhatsApp će omogućiti korisnicima da uređuju poslane poruke

WhatsApp je potvrdio da će omogućiti svojim korisnicima da uređuju poruke, a tim potezom će se izjednačiti s konkurentima poput Telegrama i Signala koji nude istu funkciju.

Korisnici će moći editovati poruke u periodu od 15 minuta nakon što ih pošalju, a funkcija će do ukupno dvije milijarde korisnika aplikacije stići u narednim sedmicama. Indija je najveće tržište za WhatsApp jer ima 487 miliona korisnika.

“Od korigovanja jednostavnih grešaka do dodavanja konteksta poruci, uzbuđeni smo što ćemo korisnicima ponuditi više kontrole nad chatovima. Sve što je potrebno jeste dugi pritisak na poslanu poruku i odabir opcije ‘Edit’ iz menija do 15 minuta nakon slanja poruke”, navodi se u blogu.

Treba reći da će naknadno uređene poruke biti označene natpisom “edited”, tako da primatelji budu svjesni da je sadržaj poruke promijenjen. S druge strane, njima neće biti prikazano kako je poruka vremenom mijenjana.

WhatsApp dobija funkciju “edit” nakon što je ona stigla na Telegram i Signal. Istu funkciju društvena mreža Facebook ima već deset godina, a u to vrijeme je saopćeno da je više od polovine korisnika počelo pristupati stranici putem mobitela, što je način podložniji greškama u tipkanju. Na Facebooku su uređene poruke označene natpisom “edited”, a dostupna je i historija promjena koju korisnici mogu pregledati.

Prošle godine je Elon Musk najavio mogućnost uređivanja objavljenih tvitova za pretplatnike Twittera. Tvitovi se mogu editovati u periodu od 30 minuta nakon objavljivanja.

Izvor: Klix.ba

Related posts