Walmart će testirati dostavu namirnica dronovima da kupce ne bi izlagali zarazi

Američka kompanija Walmart je saopćila da će započeti pilot-projekat koji se odnosi na isporuku namirnica za domaćinstvo putem automatiziranih dronova u saradnji s kompanijom za isporuku Flytrex, a sve kako bi povećali broj isporuka u maloprodaji.Reuters piše da su iz kompanije Walmart kazali da će testiranje početi u srijedu u Sjevernoj Karolini kada će se nastojati putem dronova preuzimati i dostavljati namirnice i ostali proizvodi za domaćinstvo.

“Znamo da će proći neko vrijeme dok ne budemo svjedočili milionima paketa koji su isporučeni dronom jer ovo sve i dalje djeluje kao naučna fantastika”, kazao je Tom Ward iz kompanije Walmart.

Kompanija je, suočerna s pandemijom koronavirusa proširila svoje usluge i unaprijedila segment dostave s obzirom na to da su kupci oprezni po pitanju zaraze pa se zbog toga prije odlučuju na online kupovinu i dostavu.

Walmart, čija se internetska prodaja na američkom području udvostručila u drugom tromjesječju, istraživao je i mogućnost dostave putem autonomnih vozila.

Izvor: Klix.ba

Related posts