Walcott: Rooney me uvjerio da dođem u Everton

Theo Walcott, bivši fudbaler Arsenala, izjavio je da je Wayne Rooney odigrao veliku ulogu prilikom donošenja odluke da karijeru nastavi u Evertonu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Walcott, koji je u Arsenalu proveo čak 12 godina, u srijedu je okončao transfer na “Goodison Park”, gdje će dijeliti svlačionicu s nekadašnjim napadačem Manchester Uniteda. Svojevremeno su zajedno igrali za reprezentaciju Engleske, tako da im saradnja na terenu nije nepoznata.

“Imao sam brojne razgovore s Rooneyjem i to je bio jedan od presudnih faktora da dođem u Everton. Kazao mi je da je odlično mjesto za igranje fudbala i klub koji je u usponu. To je razlog zbog kojeg sam i došao. Ovo je klub sa sjajnom istorijom, navijači sjajni, uvijek strastveni i meni je uvijek bilo jako teško igrati ovdje. Želite biti dio nečeg posebnog, a Rooney osjeti da će se Everton zaista poboljšati”, kazao je Walcott za britanske medije.

Prema medijskim navodima, Everton je za 28-godišnjeg krilnog napadača platio Arsenalu 20 miliona funti (oko 22,7 miliona eura). Walcott je u dresu Arsenala odigrao 397 takmičarskih utakmica i postigao 108 golova. Prethodno je odigrao polusezonu za Southnampton. Za Englesku je nastupio 47 puta i u osam navrata tresao protivničke mreže.

Related posts