Vremenska prognoza za sutra: Kada možemo očekivati pljuskove

U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se prognoziraju lokalni pljuskovi. Moguća je i grmljavina. Vjetar će biti slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna između 19 i 25 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno su mogući slabiji pljuskovi u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7, a najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je padala na sjeveroistoku Bosne. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su registrovani lokalni pljuskovi.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 4 stepena, Ivan-sedlo i Livno 14, Sokolac 15, Bugojno 17, Bihać, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje 18, Grude, Sanski Most i Stolac 19, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 20, Banja Luka, Mostar, Zenica i Zvornik 21, Brčko i Neum 22, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Related posts