Vranješ želi titulu u Grčkoj: Bajević je stalno uz mene

Na spornoj fotografiji koju je objavio Ognjen Vranješ maskota hevi metal grupe ”Iron Maiden” Edi obučen u navijačke boje AEK-a nalazi se iznad groba s imenom navijačke grupe Gate 7. Zanimljivo je da su oni u bratskim odnosima s beogradskim Delijama, kao i što su Crvena zvezda i Olympiakos bratski klubovi, piše Blic.

– Nikada nisam krio da navijam za Zvezdu, bio sam sretan kada sam nakon matičnog Borca obukao crveno-bijeli dres. Zvezda će uvijek biti moj klub, za nju ću sigurno i dalje navijati, ali to ne mora automatski da znači da moram navijati i za Olympiakos. Fotografijom koju sam postavio na Instagramu nisam želio nikoga da uvrijedim, već da ohrabrim sve u mom sadašnjem klubu. Ako je neko fotografiju protumačio kao uvredu to je njegov problem. Ja jednostavno poštujem dres kluba čije boje branim, a to je sada AEK. Ovde sam dočekan na najbolji mogući način i trudim se da se klubu revanširam koliko mogu i na terenu i van njega, istakao je Vranješ.

AEK je slavio u derbiju s minimalnih 1:0, a prema tvrdnjama dvadesetsedmogodišnjeg Banjalučanina to je pokazatelj da atinski klub naredne sezone može napasti titulu prvaka Grčke koju je poslednji put osvojili prije 23 godine.

– Pobjeda u derbiju nam mnogo znači, kako bodovno u borbi za plasman među prvih pet, odnosno, tako i psihološki za tim. Ovo je i najbolji način da se zahvalimo navijačima, koji nam daju veliku podršku. Pokazali smo da možemo da se nosimo s timom koji će sigurno biti šampion na kraju ove sezone, a to znači da u narednoj možemo da napadnemo titulu koja se dugo čeka u AEK-u, dodao je Vranješ.

Vranješ je u redove AEK-a došao posredstvom Dušana Bajevića, koji je direktor u atinskom klubu, a kaže da mu nekdašnji as Veleža dosta pomaže.

– Bajević je imao dosta udjela u mom transferu u AEK. Često smo zajedno, razgovaramo o svemu, on mi daje savjete kako da budem bolji igrač i mnogo mi je pomogao odmah po dolasku u Atinu. Nadam se da ćemo sarađivati još dugo, istakao je Vranješ.

Related posts