Tabuti ubijenih Zvorničana ispraćeni iz Tuzle: Još devet žrtava danas će naći smiraj u Gornjoj Kalesiji

Ispred Komemorativnog centra Tuzla jutros su ispraćeni tabuti devet Zvorničana, koji su ubijeni tokom agresije na našu zemlju. Svi oni će danas biti ukopani u Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji.

Na 19. kolektivnoj dženazi u Gornjoj Kalesiji najmlađa žrtva koja će biti ukopana je Jasmin Smajić, koji je kada je ubijen imao samo 17 godina.

– Od postanka svijeta ljudi se dijele u dvije struje, Allahovu koja čini dobro i onu drugu koja je odgovorna za zlo. Ova Allahova će na kraju pobijediti. Naša braća i sestre su nevine žrtve. Njihovo oko zna svoje katile, jer je tako odredio Allah dž. š. i oni će ih znati prepoznati na Sudnjem danu. Molim Boga da našim šehidima podari džennet, a njihovim porodicama sabur – rekao je Idriz ef. Memić, predstavnik Muftijstva tuzlanskog.

U Gornjoj Kalesiji bit će ukopani Buljubašić (Avdo) Asim (1940), Mehinagić (Abdulah) Ibrahim (1952), Ajanović dj. Huseinović (Huso) Šaha (1928), Hajdarević (Muzafir) Murto (1956), Mustafić (Ešef) Meho (1954), Arifović dj. Manjić (Kadrija) Hasiba (1930), Smajić (Hasib) Jasmin (1976), Hodžić dj. Hasanović (Salko) Hanifa (1921), Hodžić dj. Omerović ( Mustafa) Fatima (1916).

Bašluci će biti stavljeni na mezare tri žrtve koje su ranije ukopane pod oznakom NN, a to su: Ahmetović (Ramo) Meho (1949), Jahić (Jusuf) Hajrudin (1935) i Kapidžić (Halid) Muharem (1944).

Related posts