Vlada USK pokrovitelj EKOBIS-a 2018.: Očekivanja veća od prošlogodišnjih

Vlada Unsko-sanskog kantona bit će i ove godine generalni pokrovitelj 16. Međunarodnog sajma ekologije-EKOBIS 2018., dogovorili su ove sedmice predstavnici Privredne komore Kantona sa čelnicima kantonalne vlade.

Predstavnici Privredne komore USK – generalni sekretar Nihad Šušnjar i stručni saradnik Enes Ružnić premijera Unsko-sanskog kantona Huseina Rošića upoznali su o svim aktivnostima koje su već poduzete, a u vezi su sa organizacijom ovogodišnjeg sajma, nakon čega je premijer izrazio svoje zadovoljstvo i punu podršku svemu što je do sada urađeno.

Prihvatanje pokroviteljstva je rezultat uspješne saradnje ostvarene u proteklom periodu, ali i želje da naredni sajam bude u svakom pogledu bolji od prethodnog.

Sajam “EKOBIS” je manifestacija ekologije, ekoturizma i ekološke industrije koju organizuje Privredna komora Unsko-sanskog kantona već 15 godina.

Pokrenut je 2003. godine, nalazeći uporište u postojećim resursima tog područja i viziji budućeg razvoja. On predstavlja unikatnu, međunarodnu, poslovnu manifestaciju sajamskog, selektivnog karaktera, vezanu za ekološke tehnologije uopće.

EKOBIS je najpoznatija i najposjećenija privredna i ekološka manifestacija u široj regiji. Taj status EKOBIS održava kreiranjem pozitivnog poslovnog ambijenta, kroz visoke usluge poslovnog umrežavanja izlagača i posjetitelja, ali i organizacijom svih drugih sadržaja i poslovnih događanja prilagođenih potrebama i željama izlagača.

U proteklih 15 godina postojanja na sajmu „EKOBIS“ se predstavilo skoro 3.000 izlagača iz dvadesetak zemalja, a sajam je posjetilo više od 200.000 posjetitelja.

U sklopu navedene sajamske manifestacije uspješno je realizirano više od 500 pratećih sadržaja, a sva sajamska događanja svake godine prate najznačajnije medijske kuće u regiji.

Ovogodišnji sajam će biti održan od 13. do 15. septembra.

Related posts