Visoka međunarodna škola Cazin ispunila uslove za rad!

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je u posljednjih nekoliko mjeseci u žiži interesovanja javnosti, a posebno vezano za ispravnost rada pojedinih obrazovnih ustanova.

Nakon niza opstrukcija, pa i onih političkih, ali i medijskih pritisaka, danas je Visoka međunarodna škola Cazin dobila Rješenje kojim se potvrđuje da ova visokoškolska ustanova ispunjava uslove za rad.

Za portal USN.ba je menadžment ove škole potvrdio kako je u toku i proces oko međunarodnog akreditiranja ove ustanove, kao i saradnja sa jednom od visokoškolskih ustanova u Sloveniji.

“Nakon što dogovorimo sve uslove oko saradnje ovih visokoškolskih ustanova, naši studenti će imati validne diplome za tržište rada diljem EU, bez potrebe nostrificiranja, o čemu će javnost i zaniteresirani studenti biti upoznati u narednom periodu.”, kratko su otkrili iz Visoke međunarodne škole Cazin.

Menadžment Visoke međunarodne škole Cazin želi posebno da se zahvali svojim studentima koji su imali povjerenja i ostali vjerni ovoj školi, te nastavili studirati i sticati znanje i pored niza loših i tendencioznih priča plasiranih u javnosti.

Related posts