Vijećnici GV Bihaća složni: Bihaću treba nova zgrada Doma zdravlja

– Ne uzdajući se puno u pomoć državnih parlamentaraca, bihaćki vijećnici Domu zdravlja stradalom u potresu posvetili su jučer tematsku sjednicu

Inicirali su je kubovi SDA i POMAKA, a o sanaciji ili izgradnji nove zgrade odlučivat će struka. Ukratko, ujedinjeni stav Gradskog vijeća je da Bihać treba novu zgradu Doma zdravlja, te da je neophodno sve raspoložive resurse usmjeriti u tom pravcu.

Također je neophodno primarnu zdravstvenu zaštitu organizirati na način da građani i dalje sve zdravstvene usluge primarnog nivoa mogu konzumirati na jednom mjestu. Stav Gradskog vijeća je da nova zgrada Doma zdravlja mora biti u neposrednoj blizini Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić, idealno u krugu same bolnice. Stav struke je da bi na ovaj način kvalitet zdravstvene zaštite bio dodatno poboljšan u korist građana Grada Bihaća. Inače, iz budžeta F BiH za Dom zdravlja  osigurana su namjenska sredstva u visini od 3 miliona maraka,  isto toliko očekuje se iz budžeta USK,  a učešće bi trebao uzeti i Grad Bihać.

Izvor: RTVUSK

Related posts