Vijeće ministara odobrilo ulazak državljana Palestine u BiH!

Vijeće ministara BiH na vanrednoj sjednici danas je odobrilo ulazak državljana Palestine, srodnika bh. državljana, u BiH.

“Vijeće ministara BiH zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje nije donijelo Odluku o odobravanju ulaska u Bosnu i Hercegovinu pod posebnim uslovima državljanima Palestine koji su srodnici državljana Bosne i Hercegovine”, saopćeno je sinoć nakon sjednice.

Za predloženu odluku glasalo je 7 ministara, dok su srpski ministri u Vijeću ministara BiH nisu glasali, javila je Istraga.

“Srodnicima se smatraju bračni partner, djeca, uključujući punoljetnu djecu iznad osamnaest godina, i roditelji državljana BiH, ukoliko imaju državljanstvo Palestine, a nemaju državljanstvo BiH”, navedeno je u prijedlogu odluke Vijeća ministara BiH koju je predložio državni ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Međutim, Nešić i Staša Košarac nisu glasali za usvajanje ove odluke.

Uz odluku je bio dostavljen i spisak 30 palestinskih državljana koji su u srodstvu sa 17 bh. državljana koji se, također, nalaze u Egiptu gdje su smješteni nakon što su proteklih dana evakuisani iz Gaze.


Izvor: Vijesti.ba

Related posts