VIDEO - TUKU OSJEĆAJ NIJE PREVARIO: POSTAVIO LIČNI I DRŽAVNI REKORD NA 400 METARA

Bh. atletičar Amel Tuka slavio je danas na 23. internacionalnom mitingu u italijanskom Nembrou u utrci na 400 metara.

Tuka je trčao u drugoj seriji i na kraju prvi prošao kroz cilj s vremenom 46:15, ispred domaćih atletičara Mattea Galvana i Michelea Tricce.

Upravo je ova trka bila i najbrža pa je vodeći trojac iz treće serije ujedno imao i najbolja vremena od svih takmičara.

Tuka je također oborio lični i državni rekord na 400 metara zbog čega se i odlučio na ovu utrku. Naime, kako je sam najavio prije utrke, naš atletičar je osjećao da može oboriti rekord u ovoj disciplini.
Naredno takmičenje za Tuku bit će u okviru Dijamantne lige narednog petka u Lausanni.

Podsjetimo, Tuka je nedavnim trijumfom u Ostravi na 800 metara s vremenom 1:44.95 ostvario najbolji rezultat sezone s kojim je osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati krajem septembra i početkom oktobra u Dohi.

No, zahvaljujući vremenu koje je postavio na mitingu Zlatna sprinterica ostvario je i normu za nastup na Olimpijskim igrama koje će se 2020. godine održati u Tokiju.

Amel Tuka istrčao novi državni rekord na 400m

Na upravo održanom 23. Međunarodnom atletskom mitingu Citta di Nembro (Italija) najbolji bh. atletičar Amel Tuka je pobijedio u disciplini na 400 metara te istrčao novi državni rekord: 46.15. Ovo je ujedno i novi rekord pomenutog mitinga.Prisjetimo se da je Tuka za prije nešto manje od dvije sedmice na ekipnom prvenstvu BiH održanom na Atletskom centru Koševo postavio raniji državni rekord na 400m sa vremenom: 46.36.#mojetrcanje

Gepostet von Moje trčanje am Freitag, 28. Juni 2019

Related posts