Veliki skok zaraženih: Novo žarište svadba u Grudama kojoj je prisustvovao i Zdravko Mamić?

Najveći broj novozaraženih, ukupno 15 je zabilježen u Grudama

Iz Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) Zapadnohercegovačkog kantona danas su izvjestili je da je u protekla 24 sata registrirano 25 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa. 

Najveći broj novozaraženih, ukupno 15 je zabilježen u Grudama , gdje se uveliko špekulira da bi novo žarište mogla biti svadba sina jednog poznatog tamošnjeg poduzetnika.

Prema pisanju lokalnih portala, zadnjih dana kruže priče o velikom broju zaraženih osoba, upravo, u Grudama, a tokom jučerašnjeg dana na raznim WhatsApp grupama pojavio se popis novozaraženih na kojem su bili podaci 14 osoba.

Svadbenom slavlju u Grudama, održanom prije pet dana, na kojem je bilo oko 500 zvanica, prisustvovao je i Zdravko Mamić, koji je, kako su to pokazali snimci, koji su procurili nakon svadbe, s pozornice i zapjevao.

Iz ZJZ ZHK nam je rečeno da nemaju informacije o tome radi li se o istom klasteru, kada je riječ o novim slučajevima u Grudama. Kako su nam kazali, „klastera nema od maja“ te se radi o unutrašnjoj transmisiji, ali da oni konkretne podatke nemaju.

Uz 15 slučajeva u Grudama, registrirana su i tri nova iz Posušja, četiri iz Ljubuškog i tri iz Širokog Brijega. To je veliki skok u odnosu na jučerašnje brojke od šest, a dan prije toga pet slučajeva.

Izvor: Avaz.ba

Related posts