Velika Kladuša: Zbog bandere na sredini puta, mještani nisu mogli asfaltirati cestu

Mještani velikokladuškog naselja Zborište ovih dana realizuju projekat asfaltiranja lokalnog puta, međutim od završetka radova sprječava ih stub za električnu energiju koji se nalazi na sredini ceste.
Lokalni put od područne škole u mjestu Zborište do zaseoka Alibegići u Velikoj Kladuši trebao bi biti uskoro biti asfaltiran, no posljednju fazu radova onemogućava drveni stub za električnu energiju koji je postavljen na planskom putu.

Iako su mještani, putem svojih predstavnika iz građevinskog odbora, slali molbe nadležnima u Elektrodistribuciju da se stub izmjesti, čak i da to mještani urade uz njihovu dozvolu, to nije učinjeno.

S druge strane, u Elektrodistribuciji tvrde da su mještani doveli njih pred svršen čin, piše Radio Velika Kladuša.

“Kada su odradili sve radnje koje su mogli odraditi, onda su se obratili Elektrodistribuciji. U ovom, kao i u svim slučajevima, prije nego se i počnu izvoditi radovi, a gdje su potrebne određene saglasnosti ili djelovanje elektrodistribucije, oni koji radove naručuju moraju pismeni zahtjev uputiti prije nego se otpočne s bilo kakvim radovima. U ovoj situaciji to nije bio slučaj”, naveli su iz Elektrodistribucije.

Zahtjev koji su mještani uputili poslovnici Elektrodistribucije u Velikoj Kladuši proslijeđen je na odlučivanje u Elektrodistribuciju Bihać, koja je u ovakvim slučajevima mjerodavna donositi odluke.

Ipak, nakon brojnih rasprava i prebacivabnja odgovornosti sporni stub je izmješten.

klix.ba

Related posts