Velika Kladuša: Prikupljen novac za operaciju jedanaestogodišnje Elme

I Elma i njena majka u pozitivnom su šoku, ne mogu vjerovati da je novac prikupljen tako brzo, kaže nastavnica Brkić

 

Da dobri ljudi itekako postoje među nama, uvjerili smo se ovih dana kada je za sedam dana prikupljen novac, 13.000 eura, potreban za operaciju jedanaestogodišnje Elme Mujagić iz Velike Kladuše. Elmi je dijagnosticirana skolioza, koja je u progresu, te je neminovan operativni zahvat.

S obzirom na to da je Elma nedavno izgubila oca, njena majka nije bila u mogućnosti da sama finansira troškove operacije. Gledajući svakodnevno Elmu kako se nosi s ovom bolešću, Elmina učiteljica Halida Brkić nije mogla sjediti skrštenih ruku te je pokrenula akciju za prikupljanje potrebnog novca. U akciju su se uključili njen razred, roditelji učenika, njeni prijatelji, kao i kolege iz drugih škola s područja općine Velika Kladuša, prenosi Fokus.ba.

– Ni u najluđim snovima nisam mogla naslutiti u kojem će smjeru krenuti akcija i kojom će brzinom biti prikupljen novac – kazala je Brkić, dodavši da su svoj doprinos dali brojni građani iz BiH, ali i inostranstva, kao i privatnici.

Nastavnica Brkić naglašava da bi Elmina majka već ovih dana trebala stupiti u kontakt s ljekarima u bolnici u Zagrebu, gdje će biti urađen operativni zahvat, radi dogovaranja o terminu.

– I Elma i njena majka u pozitivnom su šoku, ne mogu vjerovati da je novac prikupljen tako brzo i da će Elma ubrzo biti zdrava – kaže Brkić, koja upućuje riječi zahvalnosti svima koji su odlučili sačuvati jednu mladost i olakšati Elmi borbu s bolešću.

Related posts