Velež s navijačima proslavio plasman u Evropu

Hiljade radosnih navijača FK Velež dočekali su svoje Rođene u gradu na Neretvi, na svom stadionu, gdje su proslavili historijski uspjeh svog kluba.

Rođeni su danas savladali Mladost DK sa 0:1 u gostima, što je bilo dovoljno za treće mjesto na tabeli na kraju sezone PLBIH, mjesto koje vodi ka Evropi, gdje Velež nije bio 33 godine.

Izvan stadiona u Doboj Kaknju podršku Veležu je dalo i nekoliko stotina Red Army navijača, koji su danas doputovali iz Mostara.

Trijumfom u zadnjem kolu Velež je krunisao najuspješniju sezonu u najjačem rangu bh. fudbala. Mostarski klub završio je sezonu na trećem mjestu iza prvaka Borca i drugoplasiranog Sarajeva, koji će također u evropska takmičenja.

Pobjedom nad Mladosti, Velež je ostvario i niz od 20 utakmica bez poraza i osigurao prvi poslijeratni nastup u evropskim takmičenjima.

Sa četvrtog mjesta na evropsku scenu će i Široki Brijeg koji je danas slavio protiv Radnika u gostima. Bez evropskih takmičenja ostao je mostarski Zrinjski koji je zauzeo petu poziciju na tabeli.

Iz Premijer lige BiH u niže rangove ispadaju Radnik i Olimpik.

Izvor: vijesti.ba

Related posts