Uznemirujući detalji Komšićevog iskaza: Izvukao sam kuhinjski nož iz torbice i zabio joj ga u vrat

Dok David Komšić (19) u ćeliji remetinečkog zatvora priprema odbranu i slaže dojmove zločina kada je brutalno ugasio život kuhinjskim nožem Kristini Krupljan (18) na zagrebačkoj Volovčici, od tragično ubijene djevojke na groblju Markovo polje jučer se oprostila neutješna porodica, prijatelji, ali i mnogobrojni građani koje je potresao zločin.

Kako saznaje Jutarnji list, David je istražiteljima ispričao da je u trenutku ubistva mislio da je u vezi s Kristinom.

– Zajedno smo bili od 7. razreda osnovne škole. Znali smo se svađati. Bila me prijavila da sam je pretukao, ali je povukla iskaz rekavši da je sa mnom trudna. Pravi šok mi je izazvalo kada mi je tri dana prije ubistva na telefon rekla da je već tri mjeseca trudna s drugim čovjekom. To me šokiralo. Pokušao sam tražiti objašnjenja, ali mi je rekla da ću sve saznati na vrijeme. Kobnu večer išli smo na večeru, potom nas je dovezla ispred njene zgrade. Izvukao sam kuhinjski nož iz Calvin Klein torbice i zabio joj ga u vrat. Čuo sam njen vrisak i onda mi se smračilo. Znam samo da sam je nastavio bosti. Ne sjećam se svega. Izgubio sam se kompletno – rekao je Komšić policiji.

Potom je nazvao oca i rekao mu: Mislim da sam ubio Kristinu.

Otišao je kući, a usput je bacio nož u kontejner. Njegov otac Ivo nazvao je policiju te je najavio da stižu u policijsku postaju.

David je u policijskoj stanici hladan ko špricer rekao: Ja sam je zaklao.

Nanio joj je više od 60 uboda nožem. Njeno tijelo u parkiranom automobilu pronašli su susjedi, piše jutarnji.hr.

Related posts