Uspješno završena međustranačka humanitarna akcija

Na inicijativu Građanskog saveza pokrenuta je humanitarna akcija, koja je za cilj imala udružiti više različitih političkih partija i kandidata te pomoći trima socijalno ugroženim porodicama.

Poziv za humanitarnu akciju bio je upućen svim političkim partijama u gradu Bihaću, ne samo onima koje participiraju u Gradskom vijeću, tačnije onima koje su se našle na lokalnim izborima 2016, uključujući i nezavisne kandidate.

Cilj je bio razbiti političke netrepljivosti i pokazati da se može pozitivno djelovati ukoliko tolerantno prihvatimo jedni druge. Sa obzirom na odaziv političkih partija, smatraju da su djelimično uspjeli u tome.

Pored Građanskog saveza, akciji su se priključile partije: A-SDA, SDP, Glas naroda i nezavisna kandidatkinja Silvana Behić.

Prikupilo se 570 KM, a istoj akciji spontano su se pridružili i predstavnici firme Behić Sunny Boy d.o.o. Bihać.

Zajednički su posjetili tri socijalno ugrožene porodice u naseljima: Veliki Lug, Jablanska i Nova Četvrt te su pored humanitarnih paketa porodicama simbolično uručili i koverte sa novčanim iznosima od 50 KM.

“Ovo je sad postala zajednička humanitarna inicijativa ispred ove grupe stranaka i kandidatkinje, a nadamo se da će i u budućnosti dolaziti do realizacije ovahvih akcija. Pored očito jasnog cilja, pomoći socijalno ugroženim potrodicama, šaljemo i poruku pozitivne međustranačke suradnje. Kad je cilj humanitaran nema mjesta razmiricama”, istaknuli su zajednički.

Oni se nadaju da će u budućnosti biti veći odaziv političkih partija i da će se među strankama otvoriti prisnija suradnja bez obzira na njihove razlike jer na kraju priče svi politički predstavnici bi i trebali biti udruženi, kad se radi o koristi građana grada Bihaća. – piše abc.

Related posts