Kladuški srednjoškolci obilježili Međunarodni dan sreće

U ponedjeljak je po prvi put u Velikoj Kladuši obilježen Međunarodni dan sreće. Asocijacija srednjoškolaca u BiH lokalnog tima Velika Kladuša provela je akciju čiji cilje je bio da se malim koracima usreći neko kome će to zaista biti od koristi.

Naime, ovaj tim je posjetio minimarket „Hurma“ i popunio police raznim proizvodima za neopskrbljene građane Velike Kladuše. Kladuški srednjoškolci kažu da će i u narednom periodu voditi brigu da ove police svakog dana budu nečim popunjene.

“Svima ovaj dan treba biti podsjetnik da sreća ne mora nužno proizilaziti iz materijalnih stvari, slave i glamura – već iz prijateljstva, porodice i emocionalnog blagostanja. Malim znacima pažnje, osmjesima možemo pokazati da je svijet ljepši dok usrećujemo jedni druge”, poruka je kladuškog lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Opšta skupština Ujedinjenih nacija 2012. godine je donijela odluku da se 20. marta obilježava Međunarodni dan sreće, a isti je po prvi put obilježen godinu dana kasnije. Izvorna ideja obilježavanja ovog dana dolazi iz Kraljevine Butan iz himalajske regije Azije. Stanovništvo u tom dijelu Azije se smatra najsretnijim ljudima na svijetu zbog holističkog pristupa životu.

Related posts