Uskoro stiže novi model Samsungovog Notea

Za tri mjeseca Samsung bi trebao predstaviti novu generaciju Galaxyja Note, telefona s velikim ekranom i vrhunskim hardverom.

Nakon što je Samsung u februaru predstavio Galaxy S9 i S9+, u južnokorejskoj kompaniji pripremaju se za predstavljanje novog flagship modela iz Note serije. Službeno, naravno, ništa nije poznato, no ovog tjedna na mreži su obavljene neke glasine oko opcija koje bi trebala imati nova generacija začetnika kategorije phableta.

U odnosu na prethodnu generaciju, novi Note imaće sličan 6,3 inčni ekran, a ne treba očekivati niti neke radikalne promjene oko dizajna ovog uređaja. Hardverski, Note9 trebao bi imati klasične opcije posljednjih najboljih pametnih telefona – Snapdragon 845 i 6GB RAM-a, dok će se telefon isporučivati s verzijom Androida 8.1 Oreo koja će se gotovo sigurno naknadno moći nadograditi na nadolazeću verziju Android P.

Kapacitet baterije trebao bi iznositi 3850mAh te će podržavati brzo i bežično punjenje, a od ostalih opcija treba spomenuti i kameru s dvostrukim otvorom blende kao i na modelu S9, poboljšanu prednju kameru za selfije te još bolji S-Pen. Također, Note9 imaće podršku za novu generaciju Samsungovog glasovnog asistenta Bixby, a u prodaji će se pojaviti i verzija ovog uređaja s dva utora za SIM kartice.

Jedna od opcija o kojoj se ranije pričalo, ali koja se ipak neće pojaviti u novom Noteu jest senzor za otiske prstiju integrisan u ekran telefona. Ova je tehnologija već predstavljena u nekim modelima pametnih telefona i spominjalo se kako bi je Samsung mogao implementirati u nadolazeći Note, no čini se da, barem ove godine, od toga neće biti ništa.

Kao i prošle godine, predstavljanje novog Notea očekujemo krajem avgusta, prije početka IFA konferencije u Berlinu.

(NN/zimo.hr)

Related posts