USK: Bivši članovi SDP-a Amir Murić i Mahmut Alagić novi članovi DF-a

Dvojica bivših članova SDP-a USK Amir Murić i Mahmut Alagić od danas su zvanično članovi Demokratske fronte (DF).

U Bosanskoj Krupi danas su uručene članske iskaznice Demokratske fronte (DF) bivšim članovima SDP-a Amiru Muriću i Mahmutu Alagiću, a svečanom predstavljanju novih članova stranke prisustvovao je i predsjednik DF-a Željko Komšić.

Amir Murić je aktuelni poslanik u Skupštini USK, a Glavni odbor SDP-a BiH isključio ga je iz stranke početkom ovog mjeseca. On je posljednjih mjeseci u Skupštini USK glasao mimo odluka organa stranke te se iz opozicije, u kojoj se SDP trenutno nalazi u Unsko-sanskom kantonu, priklonio vladajućoj koaliciji na čelu sa SDA. Trenutno nastupa u klubu DF-a u Skupštini USK.

Mahmut Alagić je u tri mandata bio zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH, a bio je i na čelu KO SDP USK i GO SDP Bihać.

Inače, predsjednik DF-a Željko Komšić pokušao je danas obrazložiti razlog zbog kojeg je ova stranka trenutno u vlasti u Unsko-sanskom kantonu, odnosno u koaliciji sa SDA.

“Mi smo imali mnogo dilema, šta raditi i kako se postaviti. Da li se izvući iz svega toga i pustiti da se stvari dešavaju i dejstvujući samo iz pozicije gdje kritikujete, a ništa ne radite. Iz dobre namjere smo ušli u ovu priču. Da li su ljudi koji vode Vladu USK po našem izboru? Nisu, jer nismo mi za njih glasali. No, alternativa svemu tome ne znam na šta bi izašla”, rekao je Komšić, koji se danas u Bosanskoj Krupi sastao sa članovima i simpatizerima stranke.

/klix.ba

Related posts