Ukrajina se sprema za rusku ofanzivu: Zelenski objavio da prave 2.000 kilometara utvrda u tri linije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sazvao je sastanak Štaba vrhovnog komandanta 11. marta kako bi se raspravljalo o hitnim pitanjima, poput situacije na fronti, opskrbe oružjem i izgradnje utvrda.

“Utvrde su ključna tema. Premijer Denis Šhimal predstavio je izvještaj o tempu izgradnje nove odbrane. Odbrana s tri linije koja se proteže na 2.000 kilometara zadatak je velikih razmjera, iako je tempo dobar. Gledam naprijed do pravovremenog završetka”, kazao je Zelenski.

Zelenski je poslušao detaljne izvještaje komandanata o situaciji na bojnom polju, posebno od Oleksandra Sirskog, vrhovnog komandanta Oružanih snaga, Anatolija Barhylevycha, načelnika Glavnog štaba, i komandanta na licu mjesta. Pokrivali su situaciju na frontovima Kupiansk, Lyman, Bakhmut, Avdiivka, Marinka i Južni front te pomorske operacije.

Osim toga, ukrajinski ministar odbrane Rustem Umierov i Oleksandr Kamyshin, šef ukrajinskog ministarstva strateške industrije, izvijestili su o situaciji s potrebnim zalihama za potrebe jedinica koje se bore na vatrenoj liniji.

Izvor: Klix.ba

Related posts