Uhapšeni bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i predsjednik SDA Bihać Hadis Jusić

Nazvanično, radi se o istrazi prodaje imovine komunalnog preduzeća na čijim temeljima je Agram sagradiio novu zgradu u Bihaću.

Rano jutros u Bihaću izvedena je policijsko-tužiteljska akcija u kojoj su privedeni bivši gradonačerlnik Bihaća Emdžad Galijašević, predsjednik SDA Bihać i bivši direktor javnog komunalnog preduzeća Komrad Hadis Jusić, zatim Jasminka Ibrahimpašić službenica Općine, a nalog je izdat i za Amira Delića, također zaposlenika Općine, koji nije priveden zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi, potvrdio je za Oslobođenje izvor iz MUP-a USK-a.

Advokat Emdžada Galijaševića Ilijas Midžić nije nam mogao reći o kojem se predmetu ovdje radi.

Ja sam u inostranstvu i na putu sam za Bihać, tako da ne znam pojedinosti. Galijašević me je nazvao rekavši da je policija ponovo došla kod njega. Saslušanje se neće desiti dok ja kao njegov branitelj ne stignem u Bihać, kazao nam je Midžić.

Nezvanično, četvoro osumnjičenih terete se za zloupotrebu položaja u slučaju prodaje zgrade javnog komunalnog preduzeća Komrad Bihać, čiji je direktor bio Hadis Jusić, a u vrijeme prodaje Galijašević je bio gradonačelnik.

Zgradu Komrada otkupila je Općina a zatim ju je prodala hvatskoj kompaniji Agram koja je upravo završila izgradnju zgrade na toj lokaciji.

Komrad je nakon prodaje kupio objekat i zemljište daleko većih gabarita ali van centra Bihaća, u Vedrom Polju gdje im je i danas sjedište.

oslobodjenje.ba

Related posts