Uhapšen bivši ministar u Vladi RS-a Nenad Suzić, osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčice

Iz Policijske uprave Banja Luka kazali su nam kako je jedna osoba predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i da u ovom momentu ne mogu davati nikakve informacije.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Nenadu Suziću koji je obnašao dužnost ministra prosvjete RS-a za vrijeme dok se na čelu entitetske vlade nalazio aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u mandatu Vlade RS-a koja je izabrana 1998. godine

Suzić je zaposlen kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci i to na predmetima opća pedagogija i metodika vaspitno-obrazovnog rada. Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.

U svojoj biografiji naveo je da je na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci angažovan i na predmetima uvod u sociologiju obrazovanja, uvod u pedagogiju 2, nastavni metod u komunikaciji, pedagoška komunikologija, osnove metodike vaspitnog rada, inkluzivno obrazovanje i sociologija obrazovanja.

Bivši ministar osumnjičen je da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju devojčicu duži period. Sumnjiči ga se da je duži period, daleko od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije govoriti nikome, jer će to ostati njihova mala tajna.

Izvor: klix.ba

Related posts