Udruženje oboljelih od karcinoma „Mimoza“ iz Bosanske Krupe obilježili Svjetski dan djece oboljele od karcinoma

Članice Udruženja oboljelih od karcinoma „Mimoza“ iz Bosanske Krupe danas obilježili 15.februar –Svjetski dan djece oboljele od karcinoma. U ustanovama,poduzećima,Općoj gimnaziji podijelili su zlatne trakice kao simbol simbol borbe protiv raka kod djece.

Gimnazijalci će zlatne trakice podijeliti i svojim vršnjacima u nekim osnovnim školama.Ispred udruženja „Mimoza“ zlatne trakice su danas dijelile i njihovi partneri-žene iz Bosanske Otoke.Bili su i u Zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Bosanska Krupa.U toku dana ,članice ovog bosanskokrupskog udruženja će upriličiti posjetu dječaku Ajdinu Jusiću koji se najsurovije susreo sa malignom bolešću i njome se ,sa svojom majkom i porodicom, hrabro nosi.

Predsjednica udruženja „Mimoza“ Fatma Kadić je naglasila da su u toku ovog mjeseca kada se obilježavaju dva datuma vezana za bolesti karcinoma-Međunarodni dan borbe protiv raka i današnji 15.februar Svjetski dan djece oboljele o malignih oboljenja, organizirali i dva stručna predavanja u Općoj gimnaziji Bosanska Krupa za maturante ove škole i za članice udruženja žena iz Bosanske Otoke,kroz suradnju sa docentom doktorom Hajrudinom Halilovićem i liječnicom Amelom Bužimkić .

RadioBK/Dževada Štancl

Related posts