U Velikoj Kladuši se potukli migranti: Libijac nožem napao Palestinca

U fizičkom obračunu stranih državljana u Velikoj Kladuši jedna osoba je zadobila povrede i upućena je na liječenje u kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.
Sukob se desio sinoć oko 20 sati u jednom velikokladuškom ugostiteljskom objektu, a policiji je slučaj javila uposlenica ugostiteljskog objekta.

“Nekoliko migranata je bilo unutar restorana i došlo je do fizičkog obračuna. Nakon toga, jedan od učesnika tuče nanio je povrede drugom učesniku hladnim oružjem – nožem. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici zatekli su povrijeđenog i još nekoliko stranih državljana”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Nakon napada, osumnjičeni za ovo krivično djelo se udaljio u nepoznatom pravcu, no ubrzo je pronađen i lišen slobode. Povrijeđeni je, pak, prevezen u kantonalnu bolnicu u Bihaću i, prema posljednjim informacijama, zadobio je lakše tjelesne povrede.

Kako saznajemo, napadač je Z. S. (1985.) iz Libije nad kojim je zavedena kriminalistička istraga, dok je povrijeđen W. S. (1996.) iz Palestine.

Prema informacijama MUP-a USK, sve osobe koje su zatečene sa povrijeđenim W. S. su strani državljani-migranti te su posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje azila u BiH.

“S tim potvrdama oni imaju mogućnost da se legalno kreću unutar granica Bosne i Hercegovine”, kazala nam je Galić.

Prema dostupnim informacijama, ovo je prvo zabilježeno krivično djelo u nadležnosti MUP-a USK koje su počinili strani državljani-migranti.

U najzapadnijoj bosanskohercegovačkoj općini u posljednje vrijeme “zaglavili” su brojni migranti, prije svega zbog niskih temperatura i visokog snijega, a Velika Kladuša tek im je usputna adresa na putu ka zemljama Evropske unije.

Related posts