U teškoj saobraćajnoj nesreći u Zadru poginuo šestogodišnji dječak iz BiH

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u ranim jutarnjim satima dogodila u mjestu Nadin kod Zadra, kada je automobil udario u zaštitnu ogradu, život je izgubio šestogodišnji dječak iz BiH.
Automobil marke Audi austrijskih tablica vozio je 55-godišnjak koji ima slovensko državljanstvo, ali se zapravo radi o porodici iz Bosne i Hercegovine koja živi i radi u Austriji.

Slobodna Dalmacija piše da su u automobilu uz 55-godišnjaka bili njegova supruga (54), te njihova kćerka (26) i šestogodišnji dječak.

Vozeći u smjeru Zagreba, 55-godišnji vozač Audija je jutros izgubio kontrolu nad vozilom.

“Uviđaj je završen. Nesreća se dogodila oko pet sati kada je vozač ličnog vozila na autocesti kod Nadina izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu” kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan za Slobodnu Dalmaciju.

Indicije ukazuju na to da bi uzrok nesreće mogao biti umor. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a iza njega je očigledno bila višesatna vožnja.

Njegova supruga (54) je u trenutku udara Audija u zaštitnu ogradu teško povrijeđena. Njihova kćerka, kao i vozač, prošli su s lakšim povredama dok je šestogodišnji dječak bitku za život izgubio u bolnici u Zadru.

Detalje ove tragedije rasvjetlit će vještačenje koje će zasigurno biti provedeno toekom sudskog postupka do kojeg bi trebalo doći na osnovu kaznene prijave koju je protiv 55-godišnjaka podigla zadarska policija zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Related posts