U Sarajevu održan Treći međunarodni sajam i konferencije o obnovljivim izvorima energije

U Sarajevu je 09. i 10. novembra 2016. godine održan Treći međunarodni sajam i konferencije o obnovljivim izvorima energije i energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini pod nazivom RENEXPO® BiH, na kojem je učešće uzeo i ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, mr. Jasmin Burnić, sa svojim saradnicama.

Ovaj sajam predstavlja najznačajnije mjesto poslovnog okupljanja investitora, donosioca odluka, predstavnika ministarstava i općinskih struktura, kao i poslovnih rukovodioca iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

U izložbenom dijelu sajma predstavljeni su regionalni i internacionalni lideri u oblastima biogasa, biomase, hidroenergije, energetske efikasnosti, vjetroenergije, upravljanja otpadom i upravljanja vodama. Predstavljeni su tržišni potencijali cijelog regiona, mogućnosti investiranja i novih projekata, a osim toga, ovaj sajam omogućava domaćim i međunarodnim ekspertima razmjenu znanja i rješenja iz oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i okoliša.

Related posts