U Romi bijesni na sudiju: Ovo je sramotno, vrijeme je da dignemo glas

Rimljani su u revanšu polufinala na Olimpicu slavili protiv Redsa sa 4:2, ali s obzirom na to da je prva utakmica okončana rezulltatom 5:2 u korist Engleza, Liverpool je drugi finalista i 26. maja će odmjeriti snage sa Real Madridom.

Ni duel u Rimu nije mogao proći bez sudijskih grešaka. Slovenac Damir Skomina oštetio je Romu u nekoliko navrata.

– Ovo je sramotno, nisu nam dosuđena čista dva jedanaesterca. Uz sve to, sudija je produžio utakmicu za samo tri minute. Ali moramo ostati pozitivni iako smo oštećeni, dignuti glavu i nastaviti dalje. Pokazali smo da ova ekipa raste i napreduje iz utakmice u utakmicu. Nastavit ćemo ovako, nastavit ćemo igrati dobar fudbal – poručio je Fazio Mediaset Premiumu.

Slično razmišlja i sportski direktor Rome Monchi.

– U prvoj smo utakmici primili gol iz ofsajda, a sada nam nisu dosuđena dva čista jedanaesterca od kojih je jedan trebao biti i isključenje. Vrijeme je da dignemo svoj glas. Ne samo Roma, nego i Juventus koji je doživio isto protiv Real Madrida. Italijanski fudbal treba podići svoj glas, ovo što smo vidjeli večeras je šokantno. Ja sam Španac, stigao sam ovdje prije samo godinu dana, ali smatram da ovo nije normalno – rekao je nakon utakmice Romin direktor Monchi, prenosi Goal.com.

– Nije mi jasno zašto se VAR ne koristi u najvažnijem klupskom takmičenju na svijetu. Ne razumijem to. I s VAR-om se događaju greške, ali puno manje je takvih slučajeva nego kada se ne koristi. Nismo oštećeni samo u finansijskom smislu, ovo je udarac na našu strast i na naš težak rad. Momci su bili strašno ljuti u svlačionici jer su dali 100 posto od sebe u drugom poluvremenu i bili su odlični. Moramo uvesti VAR u Ligu prvaka, to je ključno. Ne razumijem zašto ga UEFA ne želi. Mogu se navijači zezati da bi uz VAR finale igrali Bayern i Roma, ali to nije smiješno, to je zapravo istina – dodao je sportski direktor Rome.

faktor.ba

Related posts