U PSG-u su višak, ali su Arsenalu dobro došli

Španac je već angažovao iskusnog Švicarca Stephana Lichtsteinera iz Juventusa, a u narednom periodu na Emirates bi mogla stići i četvorica fudbalera iz PSG-a sa kojima je Emery sarađivao protekle dvije sezone.

Menadžer Topnika želi u svom timu vidjeti njemačkog golmana Kevina Trappa, lijevog beka Layvina Kurzawu, te Adriena Rabiota i Juliana Draxlera.

Većina ovih fudbalera nisu prvi izbor u PSG-u. Posebno se to odnosi na Kevina Trappa i Juliana Draxlera, a Parižani su se olako spremni odreći i Kurzawe koji je izgubio mjesto u početnom sastavu tima.

Jedini problem bi moglo predstavljati dovođenje Rabiota. On je bitna karika u igri francuskog prvaka, ali problem sa ponašanjem ne sviđa se novom treneru Thomasu Tuchelu i vrlo lako bi se moglo desiti da sjajni veznjak dođe na transfer listu.

Bilo bi svakako jako interesantno vidjeti da čak četvorica igrača iz jednog tima pređu u drugi. To je nešto što se rijetko viđa u svijetu profesionalnog fudbala, ali nije neizvodljivo.

Emery dobro poznaje ove fudbalere. Vjeruje da bi se odlično uklopili u njegov tim i ne treba čuditi ako barem dvojica završe u Londonu.

sportsport.ba

Related posts