U pretresima objekata koje koriste migranti u Bihaću pronađeni noževi, palice, čekići, skalpeli...(FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK pronašli su brojne predmete koji mogu poslužiti za počinjenje prekršaja i krivična djela.

Kako je za Klix.ba potvrđeno u MUP-u USK, pripadnici policije su u objektima Đačkog doma u Borićima, nedovršene zgrade Doma penzionera i drugim lokacijama za koja su postojala operativna saznanja da se koriste za smještaj migranata, pronašli, između ostalog, 36 noževa, 2 palice, čekić, skalpele, noževe za skalpel, makaze i odvijače.

“Nakon izvršenog pretresa, biće dostavljen Izvještaj sudu o izvršenom pretresu i obavijest Službi za poslove sa strancima”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Cilj pretresa, koji se provodio po naredbi Općinskog suda u Bihaću, bio je pronalazak tragova i predmeta koji potiču iz krivičnih djela, kao tragova i predmeta koja se koriste za vršenje prekršaja.

U jučerašnjoj akciji učestvovalo je preko 100 policijskih službenika Uprave policije MUP-a Ministarstva unutrašnjih poslova USK, a aktivnosti su rezultat posljednjih dešavanja na području USK i uznemirenosti javnosti nakon ubistva migranta u Velikoj Kladuši.

Ministar unutrašnjih poslova USK Anel Ramić potvrdio je jučer za naš portal da će tokom ove sedmice slične akcije biti nastavljene i u Velikoj Kladuši i Cazinu.

Inače, danas će Tužilaštvu USK biti predata dvojica migranata koja se sumnjiče za ubistvo Marokanca A. L. (1994.) koje se dogodilo u petak oko 23 sata u ulici Đure Pucara Starog u Velikoj Kladuši.

Kako saznajemo, riječ je o Ismailu Mehailiju (1985.) iz Alžira i Walidu Faraukliju (1996.) iz Palestine koji se na teret stavlja da su nakon fizičkog obračuna nožem izboli 24-godišnjeg Marokanca.

Related posts