U potragu za mladićima u Miljacki uključeni dronovi i čamci, pretražuju se i rolne u rijeci

Od ranih jutarnjih sati traje potraga za dvojicom mladića koji su nestali u Miljacki. Još uvijek nema rezultata, a sve raspoložive ekipe su na terenu.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, nam je rekao da je na terenu veliki broj ljudi koji intenzivno tragaju za mladićima. Miljacka je nabujala i brza, a na nekim mjestima duboka 1,8 metara.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o 24-godišnjem I. F. i 28-godišnjem A. M.

“Spustit ćemo se u vodu čamcem koji ćemo osiguravati s lijeve i desne strane. Mjesto zone pretrage će nam biti rolne koje zaustavljaju bilo kakav predmet u vodi. Petnaestak rolni je na potezu od Dolac Malte do Halilovića”, kazao nam je Solak.

Izrazio je nadu u pozitivan ishod, da će momci negdje isplivati. Kazao nam je i da je potraga proširena te da su grupe spasilaca na više lokacija.

“Imamo i dva psa na terenu. Pokušat ćemo dići i dronove, problem nam trenutno stvaraju kiša i vjetar. Sve što budemo mogli pokušat ćemo uraditi”, rekao nam je Solak.

Podsjećamo, dvojica mladića su upala u korito rijeke Miljacke u sarajevskom naselju Dolac Malta. U rijeku je prvo upao jedan mladić, a konobar iz obližnjeg kafića je skočio za njim. Obojica su nestali u nabujaloj Miljacki.

Na terenu su pripadnici Gorske službe spašavanja stanica Sarajevo, Civilne zaštite, sarajevske policije i vatrogasci.

Related posts