U Brazil stigli avioni sa tijelima fudbalera

Tijela fudbalera brazilskog kluba “Chapecoense”, koji su poginuli u padu aviona, stigla su danas u Chapecou na jugu Brazila, gdje će biti organizovana velika sahrana.

Kako se navodi, tim je imao sjajnu sezonu prije nego što se desila tragedija, a očekuje se da na sahranu dođe 100.000 ljudi, prenosi AFP. Prvobitno je bilo planirano da tri aviona brazilskog ratnog vazduhoplovstva prevezu tijela poginulih fudbalera, ali je iz tehničkih razloga ta odluka promijenjena. Letovi su kasnili dva sata jer su se zvaničnici i lokalno stanovništvo okupili na aerodromu kako bi odali počast žrtvama, zbog čega se stvorila velika gužva, pa je ceo događaj prebačen na stadion. Brazilski predsednik Mišel Temer na aerodromu je dočekao avione.

Selektor brazilske reprezentacije Tite i šef FIFE Ðani Infantino trebalo bi da stignu na stadion, a fudbalske legende Dijego Armando Maradona i Pele, kao i fudbalske zvezde Lajonel Mesi i Kristijano Ronaldo prethodnih dana odali su počast tragično nastradalom timu. Na utakmicama Lige šampiona i Lige Evrope koje će se igrato sljedeće nedjelje minutom ćutanja odaće se počast fudbalerima. Kapacitet stadiona na kome se nalaze tijela fudbalera je 19.000 ljudi, a ogromni ekrani postavljeni su sa spoljne strane stadiona za one koji nisu uspjeli da uđu na stadion. Za članove porodica i prijatelje obezbijeđeno je 2.000 šatora. Zvaničnici još istražuju šta je uzrokovalo pad aviona.

U padu aviona, koji se desio u ponedeljak uveče, poginula je 71 osoba, a šest je preživjelo. Preživjela su tri fudbalera, jedan novinar i dva člana posade, piše Tanjug.

Related posts